Guidede meditationer

Disse guidede meditationer blev i sin tid lavet til deltagere som er bekendt med metoden, der undervises i på kurset “Meditation, et værktøj for vækst” med Peter Bastian og Jon Bertelsen eller tilsvarende. Det er meditation uden objekt.

De fire meditationsinstruktioner lyder:
meditator

  1. Vær stille
  2. Vær afspændt
  3. Vær opmærksom og lysvågen
  4. Lad alting være som det er

Hvis du nu ikke har været på et kursus, men alligevel kunne tænke dig at prøve, så værs’go. Det kan ikke gå galt. Begynd med den korte 5 minutters udgave, og få en kort introduktion til instruktionerne.

De fire instruktioner (5 minutter)

Denne guidede meditation giver en kort gennemgang af alle fire instruktioner. Du kan også bruge denne lydfil til at påbegynde længere meditationer på egen hånd. Så fortsætter du bare i stilhed når vejledningen hører op.

Meditation er en problemfri zone (10 minutter)

Om at stoppe alle forhandlinger så snart vi har taget beslutningen om at meditere. Fra det punkt drager vi ikke flere konklusioner og forholder os til noget som helst. Prøv det her.

Meditation er et frit fald (15 minutter)

Om at slippe kontrollen og give slip. Man kan ikke næsten meditere. Enten gør man det med al den opmærksomhed man har til rådighed, eller også gør man det ikke. Få inspiration til at virkelig at mene det her.

Frihed er ikke en følelse (20 minutter)

Om sindets mekanik og hvorfor vi ikke er vores tanker. Der er mange tanker, som nærmest sluger vores opmærksomhed til sig. Sådan opleves det i hvert tilfælde. Denne guidede meditation handler om hvordan sindet fungerer, og hvad vi skal gøre for ikke at hoppe på limpinden.

Stop kampen (30 minutter)

Vi behøver ikke at anstrenge os for at være frie. Det er nærliggende at tro, at meditation er en endeløs kamp mod tankernes tyrani og smerter i knæene. Det er det ikke. I denne guidede meditation, får du hjælp til at se det med friske øjne. Undervejs er der også længere passager med ren stilhed.